I Veckans vägledning

Veckans budskap jul

Idag är det julafton. Känns alltid lite magiskt. Hoppas ni alla får en härlig julhelg med mycket kärlek, julefrid och glädje. Mitt bidrag till skön energi i veckan kommer här i form av Veckans Budskap 🙂

Först lite astrologi 🙂 Efter en intensiv energivecka med nymåne, vintersolstånd och skifte från Skytt till Stenbock för både solen och Saturnus känns det som nästa vecka blir lite lugnare. Ta gärna vara på Stenbockens jordande och målinriktade energi för att få struktur och kontroll på de områden i ditt liv som behöver styras upp. Det är en bra tid att fundera på var du är på väg, vad du vill. Och varför. Årsskiftet är en bra tid för nystarter, men välj dina mål med omsorg. Bättre att ge sig hän åt något man verkligen brinner för istället för att göra något halvhjärtat och tappa sugen efter en kort tid.

Merkurius ger oss en energiskjuts nu, eftersom den precis har skiftat från retrograd till direkt. En effekt av detta är bland annat att teknik och kommunikation flyter lite lättare igen. Det är jag glad för. De senaste veckorna har jag råkat ut för bilhaverier, punktering, sega uppkopplingar och missförstånd i samtal både här och där. Så det är välkommet med lite mer flyt.

Nu till kortens budskap för veckan. Det är fokus på frid och balans. Julen inspirerar till frid, men samtidigt är det lätt att sugas in i stressen att räcka till och hinna med allt. Då är det extra viktigt att jorda sig. Andas och försök släppa stress och krav. Tänk dig att dina fötter får rötter som tränger djupt ner i marken. Föreställ dig att du är som en gammal ek – stadig och kraftfull. Se hur rötterna hämtar kraft och energi från vår stadiga och balanserande Moder Jord. Gå in i känslan. Nu kan det blåsa ganska rejält utan att du tappar balansen 🙂 Solögas kort kompletterar bilden med Älg och Domherre:

Kortläggning v 52

Domherren påminner om att ge sig själv utrymme bland alla andras krav och förväntningar. Då kan man växa. Då kan man hitta sitt hur och varför. Ge dig själv den gåvan i julklapp. Älgen vill också skicka härlig energi i form av tacksamhet. “Här och nu har du allt.” Vilken underbar inställning, eller hur? Och först då kan det bli ännu bättre. Den andra leken jag vägleddes att använda idag, “Life Purpose”, hakar i älgens budskap. Kortet “Trust” (tillit) förmedlar att tillit till sig själv och Livet möjliggör en ny sorts tacksamhet som hjälper oss att möta framtiden med öppet sinne. “Allt är möjligt, inget är självklart. Och däri kan jag vila.”

Kortläggning v 52

Som ni ser dök det upp ytterligare ett kort: “Crystals”. Om du känner en längtan efter kristaller och stenar är det en bra tid att undersöka dem närmare. Det finns enormt mycket kraft i dessa naturens underverk. Man behöver inte veta så mycket för att använda deras energi. Om du stillar dig och känner in stenen, lyssnar på dess energi, känner du om stenen är rätt för dig. Idag drogs jag lite extra till mitt fina Selenitberg (på bilden till vänster om ljuset). När jag höll det i händerna blev jag lugn och avspänd. Precis det jag ville ha med mig när jag skrev dagens budskap. Så lita på din magkänsla, den leder dig alltid rätt 🙂

Sammanfattningsvis känns det som en vecka då allt lugnar sig lite och vi har chans att landa, jorda oss. Det är tid att hitta friden på insidan. Våga lyssna på din inre röst. Vad längtar du efter? Vad behöver du? Ta hand om dig själv – ge dig själv tillit och utrymme. Försök att använda den jordande och strukturerande kraften från Stenbocken till att hitta din kraft framåt. Det är dags att känna meningsfullhet och livsglädje. Om man har ett mål och syfte med Livet och det man gör kommer förverkligande och glädje på köpet.

Som avslutning vill jag dela ett citat av Simon Sinek som fångar ovanstående så bra:

“Knowing our WHY is like a lighthouse, it guides us toward fulfillment.”
(Att veta vårt VARFÖR är som en fyr, det guidar oss mot fullbordan.)

Nu återstår det bara att önska Er alla en riktigt underbar jul! Hörs om en vecka 🙂

julefrid

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

Kontakta Regine

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0
Veckans budskap - utvald bildÄnglakort